Restauratie van de Vervoorne Molen gestart

Foto: Gemeente Altena
26 november 2020, 14:49
Verlopen

WERKENDAM - In Werkendam is deze week de restauratie van de Vervoorne Molen gestart.

Wethouder Paula Jorritsma en Bastiaan Snoek, voorzitter van de Molenstichting Het Land van Heusden en Altena, waren aanwezig bij het demonteren van de staartbalk van de molenkap. Voor behoud van de molen moet de fundering worden hersteld. De kosten daarvan worden geraamd op 350 duizend euro.

Het geld komt van de provincie Noord-Brabant, het Molenfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Altena. Ook de molenstichting zelf doet een bijdrage. Naar verwachting zijn de restauratiewerkzaamheden voor de zomer afgerond.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl