Slager veroordeeld voor verkoop van mogelijk bedorven vlees

Foto: Archief
26 november 2020, 14:46
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Een slager uit Wijk en Aalburg is veroordeeld voor de verkoop van mogelijk bedorven vlees. De zaak kwam aan het licht in de zomer van 2016, toen de man nog in Haaren woonde.

Via stichting Boodschappenbank gingen grote partijen vlees van de slager naar minima in heel Nederland. Omdat hij de opgekochte ladingen vlees van een nieuwe verpakking zonder houdbaarheidsdatum voorzag, was niet duidelijk waar het vlees vandaan kwam. Ook werd het vlees niet voldoende gekoeld tijdens de bezorging.

Na klachten van klanten dat ze bedorven vlees hadden ontvangen, volgde er een onderzoek. De slager uit Wijk en Aalburg kreeg 120 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Verder moet hij een boete van 1.000 euro betalen. Ook bestuursleden van de Boodschappenbank zijn veroordeeld tot werkstraffen en boetes.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl