Verdachten dierenmishandeling aangehouden

Foto: Archief
1 december 2020, 17:59
Verlopen

ALTENA - De politie heeft zaterdag 28 november drie jongens aangehouden die verdacht worden van zware dierenmishandeling in Altena.

Online was er al een klopjacht op de vermoedelijke daders ontstaan nadat het drietal zelf filmpjes op socialmediakanalen had geplaatst. De jongens duwden onder meer een egel in een put en slingerden een kat aan de staart het water in. De filmpjes werden massaal gedeeld, inclusief de namen van de verdachten. Dat leidde zelfs tot bedreigingen aan het adres van de verdachten. Ook kwamen er donderdag en vrijdag veel meldingen binnen bij de politie van de dierenmishandeling in de filmpjes.

In de loop van vrijdag werden de identiteiten van de drie jongens op de filmpjes achterhaald. Na overleg met de officier van justitie werd besloten deze drie jongens, twee van 15 en één van 16 jaar oud, aan te houden. Het drietal zal uitgebreid verhoord worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl