Verbreding van snelweg A27 start in 2023

Foto: Archief
5 december 2020, 19:06
Verlopen

REGIO - De verbreding van snelweg A27 tussen knooppunten Hooipolder en Houten start niet in 2022, maar in 2023.

Rijkswaterstaat past ook het ontwerp van de nieuwe Merwedebruggen bij Gorinchem aan, nadat meerdere scheepvaartorganisaties reageerden op de te lage doorvaarthoogte. Lagere bruggen betekent dat schepen niet in een gelijk tempo kunnen doorvaren. Wisselende snelheden hebben ook in de scheepvaart invloed op de uitstoot van CO2.

De aanpassing van de doorvaarhoogte is een van de redenen waarom Rijkswaterstaat meer tijd nodig heeft voor de aanbesteding. Het budget stijgt daarmee van 1,4 miljard euro naar 1,7 miljard euro. Het tracé tussen Hooipolder en knooppunt Everdingen gaat door de vertraging in de periode 2029-2031 open.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl