Aangepaste busdienstregeling

Foto: Archief
10 december 2020, 20:13
Verlopen

ALTENA - Vanaf 3 januari wordt de busdienstregeling in Altena aangepast en wordt het aantal bussen naar Gorinchem en Dordrecht verminderd.

Zo gaan er tussen Altena en Gorinchem geen bussen meer op zaterdag: lijn 120 tussen Werkendam en Gorinchem en lijn 121 tussen Den Bosch en Gorinchem vervallen die dag. Arriva adviseert van en naar Gorinchem gebruik te maken van de veerdienst. Volgens Arriva heeft dit te maken met het feit dat ze minder reizigers in de bussen zien. De wegens corona geschrapte buurtbus komt wel weer terug, per 3 januari of ‘kort daarna’.

ChristenUnie raadslid Anne Duizer heeft hierover vragen gesteld aan het college. Hij wil dat het college nog eens met de provincie in gesprek gaat over de veerdienst, omdat dit nu blijkbaar wordt gezien als openbaar vervoer. Dat vanuit Altena straks op zaterdag geen bus meer rijdt naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, vindt Duizer zorgelijk. Hij vraagt het college ook hierover aan de bel te trekken bij de provincie. Hij vraagt zich ook af of de OV-verbindingen bij de provinciegrenzen stoppen en vraagt het college of een goede OV-verbinding met Zuid Holland voor Altena niet van belang is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl