Toch mogelijkheden voor behoud milieustation in Hank

Foto: Archief
12 december 2020, 06:59
Verlopen

HANK - Het ziet ernaar uit dat het afvalbrengstation in Hank open kan blijven. Inwoners hebben zelf een plan gemaakt, waarbij een groot deel van het grof afval ingezameld kan blijven worden in Hank.

De gemeente wilde de milieustraat in Hank sluiten. Het plan is tot stand gekomen nadat een groep inwoners afgelopen donderdag een gesprek had met wethouder Roland van Vugt. In het plan komt het erop neer dat Hank een steunpunt blijft, als aanvulling op de twee overige milieustations in Werkendam en Giessen.

In Hank kunnen straks autobanden worden ingeleverd, glas, metalen, klein chemisch afval, tuinafval, elektrische apparaten, piepschuim, textiel, kleding en plastic. Afval dat tegen betaling moet worden ingeleverd, kan straks alleen nog maar naar de andere twee milieustraten in Altena worden gebracht. De gemeenteraad neemt komende dinsdag een definitief besluit over de toekomst van de milieustraten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl