Kunnen kerkdiensten nog doorgang vinden?

Foto: Archief: Redactie
16 december 2020, 15:48
Verlopen

WERKENDAM - Het organiseren van kerkdiensten binnen de geldende maatregelen en de uitzondering die daartoe gelden blijkt lastig. "We geven geen commentaar en ondernemen juridische stappen", aldus een woordvoerder van de Bethelkerk in Werkendam.

Men denkt na over de invulling van diensten in de gemeente die 1.800 leden telt. Verspreid zodat iedereen één keer per zondag naar de kerk zou kunnen komen met maximaal 30 personen. Contacten worden vermeden omdat men beschikt over een eigen in- en uitgang. Tijdens de dienst beperkt men het zingen van het aantal Psalmen en zal dit ook zachter doen.

De kerkbezoekers komen op uitnodiging, per categorie (verpleeghuizen, baby’s, ouderen) en men houdt een lijst bij van eventuele besmettingen binnen de eigen gemeente. Desgevraagd stelt men geen prijs op de invulling van de diensten via de media. Onze redactie kreeg te horen dat bij publicatie juridische stappen namens de Bethelkerk zullen worden ondernomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl