Priklocatie eerste vaccinatieronde in Amphia Langendijk in Breda

Foto: Archief
22 december 2020, 16:15
Verlopen

REGIO - Vanaf 18 januari start GGD West-Brabant met het vaccineren van zorgpersoneel werkzaam in de verpleeghuizen, gevolgd door medewerkers van de gehandicaptenzorg en thuiszorg. Dit is de doelgroep die door het RIVM is aangewezen om als eerste het vaccin te krijgen.

De vaccinatie gebeurt in het ziekenhuis van Amphia aan de Langendijk in Breda. Er is in Amphia een goede samenwerkingspartner gevonden voor het beschikbaar stellen van een geschikte priklocatie. Behalve dat GGD West-Brabant zelf gekwalificeerd personeel beschikbaar heeft, dat wordt ingezet voor deze grootschalige vaccinatieronde, bieden ook andere organisaties ondersteuning aan. Amphia is een van die partners. Deze locatie is een van de drie locaties in heel Noord-Brabant waar zorgmedewerkers langdurige zorg twee vaccinaties krijgen.

De locatie is goed bereikbaar zowel met de auto, fiets, te voet of openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen waar men gratis gebruik van kan maken. De komende weken werken GGD West-Brabant en Amphia er hard aan om een deel van het ziekenhuis in te richten als priklocatie rekening houdend met wachtrijen waar voldoende afstand gehouden kan worden, registratiepunten en medische loketten met artsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl