Controleer altijd de verkopergegevens bij online aankopen

Foto: Archief
28 december 2020, 10:15
Verlopen

REGIO - Voordat u met iemand zakendoet via een handelssite of webshop, kunt u op de website www.politie.nl controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan.

U kunt zoeken aan de hand van een IBAN-nummer, e-mailadres, telefoonnummer of de url van een webwinkel. Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit niet zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen negatieve meldingen bekend zijn. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Krijgt u wel te horen dat er negatieve meldingen zijn over de (ver)koper met wie u zaken wilt doen, denk dan goed na of u door wilt gaan met de verdere transactie. Vraag eventueel extra waarborgen van de persoon met wie u zakendoet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl