Kerstperiode verloopt dit jaar anders voor Werkendamse schippers

Foto: Archief
29 december 2020, 11:18
Verlopen

WERKENDAM - Ook voor binnenvaartschippers, afgemeerd in de Beatrixhaven en Biesboschhaven in Werkendam, verloopt de kerstperiode dit jaar anders.

Normaal is het de tijd om vrienden en familie te ontvangen en naar de kerk in Werkendam te gaan, maar dat gaat dit jaar niet. Sommige schippers hebben daarom getwijfeld om deze tijd maar door te varen. In de haven liggen op dit moment zo’n honderd binnenvaartschepen. En waar de schippers normaal even bij elkaar aan boord stappen, gebeurt dat nu niet.

Kerst is in kleine, eigen kring aan boord gevierd. Ook het gezamenlijk oliebollenbakken zoals andere jaren, verwachten de schippers dit jaar over te slaan. Op 2 januari zullen de schippers de Beatrixhaven en Biesboschhaven weer verlaten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl