Geen toename in bijstandsuitkeringen door corona

Foto: CBS
4 januari 2021, 14:48
Verlopen

ALTENA - Afgelopen jaar kreeg iedereen te maken met de coronacrisis. Veel bedrijven en zelfstandig ondernemers verkeren in zwaar weer door de opgelegde maatregelen.

Het veelvuldig gebruik van de steunpakketten van de overheid, zoals de NOW regeling, tonen aan dat veel bedrijven hulp nodig hebben bij het betalen van hun werknemers op landelijk niveau. Het was te verwachten dat het aantal bijstandsuitkeringen ook zou toenemen, in de gemeente Altena blijkt dit niet het geval. Ook landelijk is slechts een lichte stijging te zien.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal bijstandsuitkeringen in de gemeente Altena niet is toegenomen. Bijna 500 inwoners en/of echtparen ontvingen in 2019 een bijstandsuitkering, dit aantal is in 2020 niet toegenomen. Ook in omliggende gemeenten is dit niet het geval.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl