Nieuwjaarstoespraak Lichtenberg: “U samen bent de kracht van Altena”

Foto: Redactie
4 januari 2021, 19:17
Verlopen

ALTENA - In de nieuwjaarstoespraak van 2021 spreekt burgemeester Lichtenberg over de coronacrisis, veiligheid, saamhorigheid en hoe men in Altena het nieuwe jaar tegemoet kan zien.

“Zoals vele evenementen en bijeenkomsten niet konden doorgaan afgelopen jaar, geldt dat ook voor wat de eerste nieuwjaarsreceptie van de gemeente Altena zou gaan worden. In veel gezinnen in ons Altena heerst rouw om wie er niet meer is, verdriet en zijn er zorgen om de kinderen die de wereld niet kunnen verkennen. Ontelbaar zijn de hartelijke gebaren op allerlei vlakken voor de gemeenschap in de kernen.”

Zorgen zijn er ook volgens Lichtenberg over de wat ruwere kant van de samenleving, waarbij inwoners dwars langs de coronamaatregelen de randen opzoeken en de openbare orde en veiligheid in ernstige mate verstoren. Desondanks ligt er een mooi jaar in het verschiet met meer kansen dan onmogelijkheden. “Kunnen we, zoals in 2020, ook in 2021 extra omzien naar elkaar? Ik wens u een hartverwarmend nieuwjaar, waarin ook voor u nieuwe deuren opengaan en we samen invulling gaan geven aan een nieuw normaal.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl