Teamchef politie: ‘Nee verkopen aan mensen in nood is geen optie’

Foto: Redactie
4 januari 2021, 17:37
Verlopen

VEEN / ALTENA - Teamchef Chantal Maas van politie Dongemond, waar de gemeente Altena onder valt, reageert geraakt na diverse berichtgeving in de media: "Onze capaciteit moeten we inzetten voor mensen in nood en niet voor een brandend autowrak in Veen."

“Wat me raakt is de misvatting dat we dit hadden moeten voorkomen”, duidend op de berichtgeving in de media en de noodverordening in Veen. De brandweer heeft met succes alle branden geblust zonder dat er slachtoffers zijn gevallen. De gemeente Altena en de politie blijft investeren in gesprekken met inwoners en juist ook alle hulpverleners blijven ook ‘de stokers’ helpen als zij 112 bellen in een noodsituatie. Alle mogelijke scenario’s zijn afgewogen en heel Nederland vond wat van de autobranden in Veen, de politie moest er iets aan doen: “ME inzetten, drones laten vliegen, de politie is toch de baas?”

Maas verzekert een ieder dat alle tactieken zijn onderzocht en geprobeerd met hetzelfde resultaat maar, ‘Veners blijven stoken’. Trots is Maas als teamchef op alle inzet van de hulpdiensten, ondanks dat deze niet nodig had moeten zijn. De realiteit is dat de capaciteit van hulpdiensten ingezet moet worden voor mensen die dat echt nodig hebben in een noodsituatie en niet om een brandend autowrak in Veen te voorkomen. “Nee verkopen aan mensen in nood is geen optie.” Op social media roept Maas op: “Meer nog waardeer ik die tip die gaat helpen om een dergelijke inzet als afgelopen week te voorkomen. Kom maar op, ik zit er klaar voor.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl