Gemeente ontvangt certificaat voor terugdringen CO2

Foto: Gemeente Altena
7 januari 2021, 18:34
Verlopen

ALTENA - Vlak voor kerst ontving de gemeente Altena het certificaat niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. Met de certificering zet Altena weer een stap op weg naar een CO2-neutraal Altena.

De CO2-Prestatieladder geeft inzicht in de CO2-uitstoot van de gemeentelijke organisatie. Het brengt het elektriciteitsverbruik van onze gebouwen en openbare verlichting, brandstofverbruik van onze voertuigen en de zakelijke kilometers in kaart. Ieder jaar bepalen we hoe we onze CO2-voetafdruk verder kunnen verlagen. Gemeente Altena is één van de elf gemeenten die zijn gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder. Ook veel bedrijven, waaronder uit Altena, zijn gecertificeerd en houden hun CO2 voetafdruk bij met dit meetinstrument.

Wethouder Roland van Vugt: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van dit college. Het gemeentehuis zelf is al heel energiezuinig. We zijn bezig met een plan om andere gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Zo gebruiken de MFA’s nauwelijks gas en komen er zonnepanelen op de daken van de nieuwe brandweerkazernes. Ook investeren we in verduurzaming van onze scholen. Onze dienstauto’s zijn elektrisch. Ook zijn we bezig het materieel van de buitendienst te verduurzamen. De openbare verlichting is voor bijna 70% led.Als gemeentelijke organisatie geven we graag het goede voorbeeld. Zo hopen we anderen te inspireren. Want uiteindelijk staan we met elkaar voor een grote energieopgave.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl