Grote viering Hugo de Groot jaar op Loevestein

Foto: Slot Loevestein
7 januari 2021, 18:49
Verlopen

ALTENA / POEDEROOIJEN - Op 22 maart 2021 is het precies 400 jaar geleden dat de spectaculaire ontsnapping van Hugo de Groot, een van Nederlands bekendste geleerden, in een boekenkist uit Slot Loevestein plaats heeft gevonden.

Vanwege dat bijzondere jubileum organiseert Slot Loevestein het Hugo de Groot jaar van 22 maart tot 31 december. Een jaar lang staan Hugo de Groot en zijn gedachtegoed in de spotlight. Op Slot Loevestein en diverse andere locaties in Nederland wordt tijdens het Hugo de Groot jaar meer inzicht in de ontsnapping en een blik in het leven en het hoofd van een van Nederlands belangrijkste geleerden gegeven.

Op het Slot, aan de overkant van Woudrichem, is men volop in voorbereiding om op 29 mei het ‘Hugo de Groot Festival’ te organiseren. Voor dit festival worden veel instellingen uitgenodigd om zich te presenteren met hun historische, culturele en/of gedachtegoed om zich te laten zien aan een groot publiek. Diverse organisaties uit Altena hebben reeds toegezegd deel te nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl