Opening L-sneltestlocatie Bergen op Zoom en sluiting teststraat Etten-Leur

Foto: GGD
8 januari 2021, 17:37
Verlopen

REGIO - In West-Brabant komt een L-testlocatie en wel in Bergen op Zoom aan de Wattweg 13. Het paviljoen is al in aanbouw.

Er is ruimte om 3.000 tests per dag af te nemen – naargelang de behoefte – met een capaciteit van 16 loketten. Dit staat bijna gelijk aan het totaal aantal testen dat nu gedaan wordt in de vier bestaande teststraten in West-Brabant. Mensen gaan te voet door de teststraat. Auto’s en fietsen kan men op het bijgelegen parkeerterrein stallen. Deze locatie wordt flexibel inzetbaar voor zowel testen als vaccineren. De locatie zal in eerste instantie op 1 februari opengaan als testlocatie, of twee paar dagen eerder als de testbehoefte heel hoog is. De testlocatie in Etten-Leur is niet langer beschikbaar voor de GGD West-Brabant, de laatste operationele dag is hier op 27 januari.

Voor het vaccineren volgt men de landelijke vaccinatiestrategie. Volgens deze strategie gaat de GGD ook de groep van thuiswonende ouderen 60 – 75 jaar vaccineren evenals de groep 18 – 60 jaar. De L-testlocatie in Bergen op Zoom is een van deze locaties waar ook gevaccineerd kan worden. Het grote paviljoen en de route ernaar toe zal zo worden ingedeeld dat er een goede scheiding is tussen testen en vaccineren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl