ZLTO: ‘Overheden reageerden te traag op komst van wolf’

Foto: Archief
8 januari 2021, 18:03
Verlopen

REGIO - De vereniging voor boeren en tuinders, ZLTO, vindt dat overheden veel te traag hebben gereageerd op de komst van de wolf.

Wolven zijn sinds 2015 in Nederland. Maar tot een paar maanden geleden hebben de provincies alleen maar afgewacht, aldus belangenbehartiger Heleen Prinsen van ZLTO. Er is wel een interprovinciaal Wolvenplan, maar daarin is vrijwel niet uitgewerkt wat veehouders preventief kunnen doen.

Noord-Brabant heeft nu pas een Wolvencommissie opgericht om dat uit te zoeken en die in de loop van 2021 met een advies komt. De ZLTO heeft daarvoor nu al suggesties. Zo zou de provincie preventieve maatregelen kunnen subsidiëren in een straal van 10 kilometer rond het gebied dat wordt aangewezen als territorium van de wolf. Vorig jaar doodde een wolf tientallen schapen in de omgeving van Heusden en Wijk en Aalburg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl