Altenase raadsleden sturen brief naar gemeenteraad Waalwijk

Foto: Archief
9 januari 2021, 12:19
Verlopen

ALTENA - De gemeente Waalwijk moet de inwoners van de dorpen aan de overzijde van de Bergsche Maas meer betrekken bij haar windmolenplannen. Dat schrijven raadsleden Arno Bouman en Gerard Vos van het CDA en raadslid Pim Boumen van de VVD in een brief aan de Waalwijkse gemeenteraad.

De Altenase raadsleden vinden dat nu te weinig rekening wordt gehouden met de belangen van inwoners van Drongelen en Dussen. Tegelijkertijd stellen de politici dat de inwoners uit Altena te weinig betrokken worden bij het proces. Ze zouden bovendien aanspraak moeten maken op 50 procent van de opbrengst van de windmolens, net als de inwoners van de gemeente Waalwijk.

Donderdag 14 januari buigt de Waalwijkse gemeenteraad zich voor het eerst over de kadernota. Tot die tijd kunnen mensen ook nog een petitie tegen Waalwijkse windmolens te dicht bij de bebouwde kom ondertekenen. De petitie heeft inmiddels meer dan 1400 handtekeningen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl