Kwestie van tijd dat otter terugkeert naar Biesbosch

Foto: Pexels.com
10 januari 2021, 17:08
Verlopen

REGIO - De otter is bezig met een opmars in Nederland en het lijkt een kwestie van tijd voordat het dier ook opduikt in de Biesbosch.

Bij Staatsbosbeheer komen geregeld meldingen binnen van waarnemingen van otters in de Biesbosch, maar bewijs hiervan ontbreekt nog. Vorig jaar werd wel een otter doodgereden bij Lage Zwaluwe. Bij Staatsbosbeheer worden routes gemaakt, die vrijwilligers met grote regelmaat aflopen, op zoek naar ottersporen. Op die manier hoopt de organisatie dat als de otter hier is, er snel bewijs wordt gevonden. Doordat de Biesbosch een waterrijk gebied is, worden eventuele sporen snel uitgewist.

Ooit kwam het dier zoveel voor in de Biesbosch dat er zelfs op werd gejaagd. In de jaren 80 was de otter in Nederland uitgestorven. In 2002 werd begonnen met een ‘herintroductie’ van de soort. Er werden verschillende koppels uitgezet in de Weerribben. Sindsdien verspreidde het dier zich richting Noordwest-Overijssel, Friesland, Gelderland en langs de Overijsselse Vecht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl