Voortgang aanpak wateroverlast in Altena

Foto: Pexels.com
14 januari 2021, 20:20
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft 74 procent van de maatregelen tegen wateroverlast in Altena afgerond.

Van de 138 maatregelen zijn er nu 103 gereed. In 2020 kwamen o.a. de rioolverbetering in de Korenstraat in Hank en de aanleg van de waterberging naast de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam tot stand. Ook werd in Woudrichem een parallelriool aangelegd in de Vissersdijk en kwam er een nieuwe regenwaterafvoer onder de Rijkswal.

Sommige maatregelen zijn vertraagd, zoals het vergroten van het riool in de Roerdompstraat in Hank, de waterbergingen aan de Ippelseweg in Nieuwendijk en de Burcht in Werkendam en de rioolverbeteringen in de Kerkstraat en Steurstraat Hank en de Notenlaan Sleeuwijk. De gemeente Altena en het waterschap hebben na de wateroverlast van 2014 en 2015 samen maatregelen genomen om de kans op wateroverlast te beperken. De uitvoering van de laatste maatregelen neemt naar verwachting nog zo’n drie jaar in beslag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl