Eindelijk is de restauratie van bruggetje Jannezand van start

Foto: Sander van Strien
15 januari 2021, 19:58
Verlopen

HANK - De meest besproken brug in Hank, de brug van Jannezand, is gedemonteerd. De restauratie die eind vorig jaar groen licht kreeg is nu eindelijk van start gegaan.

De werkzaamheden zijn gestart op 15 januari. Een renovatie die in 2018 al voorzien was, maar op het laatste moment werd uitgesteld. In oktober 2020 stemde de Archiefkring Hank in met de restauratieplannen van de gemeente Altena. De renovatie, gegund aan De Vries uit Werkendam, kost 326 duizend euro. Gemeente Altena: “Wij zijn blij, en vele mensen in Hank met ons, dat nu eindelijk de restauratie kan worden uitgevoerd”. Na de renovatie is het de bedoeling dat de brug weer een functie krijgt. Het budget dat de raad van de voormalige gemeente Werkendam beschikbaar stelde voor restauratie, voorzag in het realiseren van een wandelroute waarvan de brug onderdeel moet uitmaken, het zogenaamde rondje Hank.”

Tijdens de oorlog is er veel gevochten rondom de brug. In aanloop naar de renovatie vond er al een explosievenonderzoek plaats. De kosten hiervan kunnen voor 70% gedeclareerd worden aan het rijk. Wel moet de gemeenteraad daar nog over beslissen. Na restauratie zal de gemeente de brug voor een symbolisch bedrag in eigendom en beheer overdragen aan de Stichting ontwikkeling gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl