Jan Luteijn waarnemend burgemeester in Barneveld

Foto: Gemeente Barneveld
15 januari 2021, 08:32
Verlopen

REGIO - Donderdagavond is Jan Luteijn benoemd tot waarnemend burgemeester van Barneveld. Vanaf 1 februari volgt hij Asje van Dijk op.

Jan Luteijn is 60 jaar oud en was eerder al waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Daarvoor was hij burgemeester in Cromstrijen. In Altena is Luteijn vooral bekend als SGP-wethouder in de voormalige gemeente Werkendam. Uit deze hoek worden dan ook op sociale media vele felicitaties en mooie woorden geschreven.

Commissaris van de Koning John Berends besloot, samen met de vertrouwenscommissie uit de Barneveldse gemeenteraad, een waarnemend burgemeester te benoemen. Luteijn vervult die rol in principe tot de bestuurlijke fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel afgerond is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl