Coronatest-locatie Raamsdonkveer dicht in het weekend

Foto: Archief
17 januari 2021, 17:04
Verlopen

REGIO - Volgens de GGD West-Brabant neemt het aantal mensen dat zich laat testen op het coronavirus af.

De GGD heeft daarom besloten om de teststraten in Raamsdonksveer en Etten-Leur in het weekend te sluiten. De teststraten in Roosendaal en Breda blijven op zaterdag en zondag wel geopend. Sinds eind december neemt het aantal testen af. De GGD West-Brabant nam in de week van kerst nog ruim 19.000 tests per week af. Een week later waren dat nog bijna 14.300. In de eerste week van januari werden er nog maar 11.128 tests afgenomen. Volgens de GGD West-Brabant werd begin januari nog maar 45 procent van de testcapaciteit benut.

De GGD blijft zeker nu met de Britse variant van het virus dat op de loer ligt, benadrukken dat mensen zich moeten laten testen als ze lichte klachten hebben of als ze met iemand in aanraking zijn geweest die positief op corona is getest. Het feit dat er minder tests worden afgenomen, wordt met name toegeschreven aan de effecten van de lock-down.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl