Gemeente Altena scoort goed op financiële ranglijst

Foto: Archief
21 januari 2021, 16:02
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena scoort een rapportcijfer 9 op haar financiële situatie volgens accountants- en advieskantoor BDO. Op de jaarlijkse ranglijst van gemeenten tussen de 50.000 en 100.000 inwoners, bezet Altena een gedeelde tweede plaats.

Dit betekent dat Altena het financieel goed op orde heeft. BDO concludeert dit na onderzoek van de jaarstukken 2019 en de begroting 2021 van alle Nederlandse gemeenten. Wethouder Hans Tanis: “Het is fijn als een extern bureau tot deze conclusie komt. Voor ons geen verrassing maar dat maakt mij niet minder trots. De begroting ziet er goed uit en we hebben een goede financiële buffer.” Bij de begrotingsbehandeling 2021 gaf wethouder Tanis in de gemeenteraad ook al aan dat de gemeente een gezonde financiële basis heeft.

Volgens BDO is de financiële positie van veel gemeenten verslechterd. Altena is een positieve uitzondering. “De afgelopen tijd hebben we intern kritisch naar de budgetten gekeken. Die operatie gaat in 2021 verder”, aldus Tanis. “Natuurlijk hebben we wel onze uitdagingen. Net als veel andere gemeenten vormt met name het sociaal domein voor de komende jaren een groot aandachtspunt.” Inmiddels heeft de provincie Noord-Brabant de begroting van de gemeente Altena goedgekeurd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl