Nieuwe Merwedebrug wordt boogbrug

Foto: Archief
21 januari 2021, 19:48
Verlopen

REGIO - De nieuwe Merwedebrug zal opnieuw een boogbrug worden.

Volgens deskundigen is dit type brug het meest geschikt om ervoor te zorgen dat de doorvaarthoogte voor de scheepvaart op de Merwede gehandhaafd kan blijven. Vast staat dat de boog in staal wordt uitgevoerd en het brugdek van beton. Het detail-ontwerp wordt later dit jaar bekend.

Rijkswaterstaat verwacht nog voor de zomer te starten met de aanbesteding van het contract voor de verbreding van de snelweg tussen Hooipolder en Everdingen. Het contract voor het noordelijk deel tussen Everdingen en Houten volgt later dit jaar. Over de nieuwe Keizersveerbrug bij Hank is nog niet bekend hoe deze eruit gaat zien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl