Samuël Heule geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Gorinchem

Foto: Gemeente Gorinchem
22 januari 2021, 17:55
Verlopen

GORINCHEM - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 januari is de 10-jarige Samuël Heule geïnstalleerd als kinderburgemeester van Gorinchem.

Hij is de eerste kinderburgemeester van de stad. Bij de installatie kreeg hij de ambtsketen die hoort bij het kinderburgemeesterschap omgehangen door zijn oudere broer Daniël. Burgemeester Reinie Melissant: “Met het invoeren van kinderburgemeesterschap draagt Gorinchem bij aan de uitvoering van het VN Kinderrechtenverdrag. Daarin is onder ander vastgelegd dat kinderen het recht hebben om gehoord te worden in zaken die hen direct raken. De Kinderburgemeester krijgt dan ook echt een inhoudelijke rol. Daarnaast vergezelt Samuël mij ook bij enkele officiële gelegenheden.”

Samuël sprak de gemeenteraad toe. In zijn toespraak gaf hij zijn speerpunten aan: aanpak van pesten, meer speelplaatsen en meer aandacht voor het milieu. Samuël is Kinderburgemeester tot en met 31 december 2021. In het nieuwe schooljaar start de werving van de kinderburgemeester van 2022. Alle leerlingen die dan in Gorinchem in groep 7 zitten en in Gorinchem wonen kunnen dan solliciteren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl