Gemeente heeft nog geen grond voor insteekhaven

Foto: Pexels.com
24 januari 2021, 17:06
Verlopen

WERKENDAM - De gemeente Altena heeft tot op heden nog geen grond aangekocht voor de realisatie van de insteekhaven in de Biesboschhaven in Werkendam.

Voor de vertraging in de aankoop van de grond zijn volgens de gemeente diverse redenen, waaronder ook ondernemers die hun grond niet willen verkopen. Volgens het college van de gemeente Altena is niet iedereen in en rond de haven doordrongen van het gemeenschappelijk belang van de aanleg van de insteekhaven. De onderhandelingen verlopen moeizaam en zijn tijdrovend. De gemeente heeft verschillende taxateurs in de arm genomen voor meerdere taxaties, maar overeenstemming blijft nog steeds uit. Het terrein aan de Biesboschhaven ligt al meer dan tien jaar braak, na de sloop van de Cabro en wordt deels voor opslag van materialen gebruikt.

Wethouder Matthijs van Oosten hoopt het aangepaste bestemmingsplan in het najaar aan de gemeenteraad voor te leggen. Realisatie van de haven wordt op zijn vroegst in 2022 verwacht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl