Plan voor tiny houses in Altena

Foto: Pexels.com
24 januari 2021, 17:02
Verlopen

ALTENA - Een initiatiefgroep heeft bij de gemeente Altena een plan voorgelegd voor een project waarin vijf tot vijftien tiny houses worden gerealiseerd.

De initiatiefnemers hebben allemaal een binding met Altena. De groep wil zich inzetten om Altena CO2-neutraal te maken. De groep zegt zich bewust te zijn van haar ecologische voetafdruk en ze willen die middels het plan verkleinen. Naast duurzaamheid en ecologie vindt de groep ook het sociale aspect belangrijk.

De initiatiefgroep heeft nog geen concrete plek op het oog om het plan uit te voeren. De voorkeur gaat wel uit naar een plek in het buitengebied, niet te ver van voorzieningen. De plek moet behalve plaats voor de woningen ook ruimte bieden aan een gemeenschappelijke ruimte, moestuin, voedselbos en pluktuin, parkeerplaatsen en een recyclingplaats. Het streven is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. De initiatiefnemers hopen om al in zomer of herfst van dit jaar de woningen te betrekken. De vraag is of dat realistisch is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl