Raadsvergaderingen gemeente Altena voorlopig digitaal

Foto: Archief
26 januari 2021, 15:24
Verlopen

ALTENA - Vanwege de recente ontwikkelingen rondom corona zijn alle bijeenkomsten en vergaderingen van de gemeenteraad van Altena voorlopig digitaal. Al eerder koos de raad er voor om de Altenaronde en Altenatafel digitaal te houden. Nu geldt dat ook voor de raadsvergaderingen.

Sinds het begin van de coronacrisis bekijkt het presidium, het dagelijks bestuur van de raad, per vergadering wat mogelijk en verantwoord is bij de actuele richtlijnen en regels. De veiligheid, maar ook het kunnen nemen van goede besluiten voor de gemeente Altena staan voorop.

Tot en met december vorig jaar vergaderde de raad in het gemeentehuis, fysiek, met 17 van de 31 raadsleden. Deze maand zou gestart worden met vergaderen op externe locaties, waar meer ruimte is voor een coronaproof-bijeenkomst. Gezien de huidige omstandigheden en maatregelen, kiest de raad nu voor volledig digitaal vergaderen. De eerstkomende raadsvergadering is op 9 februari. Deze begint om 19.30 uur en is live te volgen via een livestream.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl