Weer Green Key Goud voor Biesbosch MuseumEiland

Foto: Archief
26 januari 2021, 06:29
Verlopen

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland kan met trots melden dat ze voor het vijfde jaar op rij in het bezit is van de gouden Green Key 2021.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk wordt verleend aan bedrijven die er alles aan doet om de druk van hun onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarbij gaat men verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

Het Biesbosch MuseumEiland doet aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten. De horeca maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van streekproducten. De Green Key organisatie legt de lat elk jaar hoger door de ondernemingen uit te dagen nieuwe doelen te behalen: doel voor het Biesbosch MuseumEiland voor het komend jaar is minder papierverbruik.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl