Inwoners met bijstandsuitkering in Altena hoeven geen geld terug te betalen

Foto: Archief
27 januari 2021, 17:50
Verlopen

ALTENA - Inwoners van Altena met een bijstandsuitkering hoeven in ieder geval over 2019 en in 2020 geen geld terug te betalen. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van AltenaLokaal.

De partij had om opheldering gevraagd, nadat in een andere gemeente een vrouw 7.000 euro moest terugbetalen omdat zij boodschappen kreeg van een familielid en dit niet had gemeld. Volgens raadleden Henri Boevé en John Bakker zou daarmee de menselijke maat bij de uitvoering van de Participatiewet verdwenen zijn en vroegen zich af of dat ook in Altena gebeurde.

Maar volgens het college is daarvan geen sprake. Altena houdt nog steeds zoveel mogelijk rekening met de individuele omstandigheden van de aanvragers, schrijft het college, al kan niet altijd worden verstrekt wat wordt gevraagd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl