SGP Altena benadrukt belang digitale infrastructuur

Foto: redactie
28 januari 2021, 17:26
Verlopen

ALMKERK - "De samenleving is in steeds grotere mate afhankelijk van een goede digitale infrastructuur", zo stelt Henri de Raad van SGP Altena. “De huidige coronacrisis benadrukt het belang hiervan nog eens extra door de hoge mate van thuiswerken en thuisonderwijs."

De Raad stelt dan ook dat een betrouwbare en snelle internetverbinding een essentieel onderdeel is voor veel ondernemers en inwoners van Altena. Ook benadrukt hij dat de prioriteit moet liggen bij de uitrol van glasvezel in de dorpskernen, zeker nu de omstandigheden met thuiswerk en thuisonderwijs aan de orde van de dag zijn. Zo vraagt de partij of het college het eens is met dat iedereen in Altena een goede internetverbinding zal moeten hebben. De plannen van Delta Fiber Netwerk om in Giessen, Veen, Werkendam en Wijk en Aalburg op bedrijventerreinen glasvezel aan te leggen zijn bekend. De SGP vraagt zich af of de gemeente Altena op de hoogte is van plannen voor de overige kernen van Altena.

Als het aan De Raad ligt komt er zo snel glasvezel in alle dorpskernen van Altena. “Ons bereiken signalen dat er weinig actie is om alle kernen te voorzien van glasvezel. Waarom zullen er op bedrijventerreinen meerdere initiatieven zijn en worden de dorpskernen overgeslagen?”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl