GGD vaccineert géén ouderen aan huis en vaccinaties zijn gratis

Foto: Archief
31 januari 2021, 11:21
Verlopen

REGIO - De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te prikken. Vaccineren door de GGD is altijd gratis.

De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Ook hebben zij vernomen dat er mensen langs de deuren komen bij ouderen. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op, want dit mogelijk is een vorm van oplichting.

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op een van de vaccinatielocaties van de GGD. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis.

Het merendeel van de huisartsen in Noord-Brabant zijn inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken. Denkt u dat u slachtoffer bent geworden van deze vorm van oplichting? Doe dan vooral aangifte bij de politie en meld het ook bij uw regionale GGD. Heeft u nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl