Raadslid Van den Tol wil vergoeding voor ritten naar vaccinatielocaties

Foto: Archief
1 februari 2021, 15:06
Verlopen

ALMKERK - Raadslid Pauline van den Tol ontvangt zorgwekkende berichten van thuiswonende ambulante ouderen. Volgens Van den Tol moeten ouderen ver reizen met de deeltaxi om zich te laten vaccineren en dat moet vergoed worden vindt ze.

Op dit moment worden ouderen uitgenodigd voor een vaccinatie. Thuiswonende 80-plussers moeten daarvoor afreizen naar Dordrecht of Gorinchem. “Voor deze zelfstandig thuiswonende ouderen is dit niet naast de deur”, aldus Pauline van den Tol. Ze ziet vervolgens dat ouderen niet in zullen gaan op de uitnodiging om gevaccineerd te worden. Reden hiervoor is dat er gedurende de lockdown geen vervoer mogelijk is en de deeltaxi, doordat zelfstandige ouderen geen WMO-indicatie hebben, voor deze afstand veel kosten met zich meebrengt.

Van den Tol vraagt het college van Altena dan ook bereid te zijn een vergoeding te geven van de ritten van de deeltaxi naar de vaccinatielocaties. Ze vraag daarbij de rit te reduceren gelijk aan het WMO-indicatietarief om hiermee coronavaccinatie te stimuleren. Het raadslid vraagt een spoedbehandeling aan het college omdat de uitnodigingen voor deze ouderen al de deur uit zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl