Tot nu toe melden dertien gedupeerden van toeslagenaffaire zich bij gemeente

Foto: Sander van Strien
1 februari 2021, 17:24
Verlopen

ALMKERK - Dertien gezinnen uit Altena, die gedupeerd zijn door de toeslagaffaire, hebben zich gemeld bij de gemeente Altena. De gemeente wil deze gezinnen hulp aanbieden.

In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door problemen bij de kinderopvangtoeslag. Ook in Altena wonen er ouders die door de Belastingdienst onterecht beschuldigd zijn van fraude. De Belastingdienst is inmiddels begonnen met compenseren. De gemeente is op zoek naar ouders die gedupeerd zijn. De gemeente roept daarom op: “Komt u in aanmerking voor compensatie, maar is dat niet voldoende voor u? Heeft u door de toeslagenaffaire problemen gekregen rondom huisvesting, werk en inkomen, zorg of opvoeding van uw kinderen? Neem contact op met OnS Altena.”

Door de privacywetgeving mag de belastingdienst geen gegevens verstrekken aan de gemeente. Wethouder Paula Jorritsma: “Het is belangrijk er aandacht aan te besteden, zodat mensen weten dat ze zich kunnen melden.” Wanneer er daadwerkelijk tot uitbetaling kan worden overgegaan is nog niet duidelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl