Zorgen om huisvesting voor Dussoos, De Klaitrappers en EHBO in Dussen

Foto: Archief carnaval in Dussen
1 februari 2021, 15:16
Verlopen

DUSSEN - In maart 2018 heeft het CDA Altena al eerder aandacht gevraagd bij het college over de huisvesting van een aantal verenigingen in Dussen.

Verenigingen die gebruik maken van de oude brandweerkazerne in Dussen, die momenteel gesloopt wordt, moeten verhuizen. Het CDA Altena maakt zich zorgen over de huisvesting van Dussoos, De Klaitrappers en de EHBO. Elke keer om de zoveel jaar naar een nieuwe plek verhuizen is vervelend. Een vereniging kan dan lastig iets opbouwen, aldus Jade Buchholtz die samen met raadslid Tineke Zaal schriftelijke vragen stelde over de huisvesting van de voor Dussen belangrijke verenigingen.

“De Dussoos bijvoorbeeld verzorgt avonden waar tientallen jongeren zich even kunnen ontspannen en ontladen. Helaas heeft Dussoos nog geen permanente plek om dit weer te kunnen organiseren voor jongeren. Erg zonde, want in tijden als deze snakken jongeren naar ontspanning en ontlading”, aldus Jade Buchholtz. Verenigingen zijn belangrijk in een dorp. Ze zorgen voor o.a. voor leefbaarheid, ontspanning en verbinding. De EHBO mag hierbij ook niet ontbreken, die mensen opleiden om eerste hulp te kunnen verlenen. De EHBO is dus ook belangrijk voor de veiligheid van een dorp. Het is van belang dat zij zichtbaar blijven in Dussen.

Het CDA vraagt het college naar de mogelijke huisvestingsplekken die de gemeente Altena heeft aangeboden aan de verenigingen, maar ook wat de gevolgen zijn voor de verenigingen en de inwoners als zij geen vaste plek in Dussen krijgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl