2400 huismussen in Altena geteld tijdens tuinvogeltelling

Foto: Pixabay
2 februari 2021, 16:45
Verlopen

ALTENA - Tijdens de tuinvogeltelling is er dit jaar enthousiast geteld. 542 deelnemers uit Altena telden bijna 11.000 vogels en gaven hun telling door aan Vogelbescherming/Sovon.

In Nederland zijn er dit jaar ruim 2,7 miljoen vogels geteld waarvan in Noord-Brabant ruim 372.000. Grote getallen waardoor een duidelijk beeld ontstaat hoe het met de aantallen vogels in Nederland onderling gesteld is. Ook dit jaar staat de huismus weer op de eerste plaats gevolgd door de koolmees en pimpelmees.

De aantallen in Altena wijken een beetje af van het landelijk beeld. Hier staat de huismus ook op plaats één en de koolmees op twee, maar de merel is hier heel wat vaker gezien dan de pimpelmees en komt dus op plaats drie. Vóór de pimpelmees en de vink komt in Altena de Turkse tortel op vier. Van alle deelnemers in Altena telden er 110 mensen vanuit Sleeuwijk. Daarmee was dit de kern met de meeste deelnemers van het gebied.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl