Er worden te veel dieren aangereden in de Noordwaard

Foto: Redactie
3 februari 2021, 21:14
Verlopen

WERKENDAM - In de Noordwaard worden veel dieren doodgereden. “De combinatie van de lange eindeloze wegen, zonder verlichting, zonder drempels en zonder obstakels zorgt ervoor dat mensen hier veel te hard rijden”, zegt Harm Blom, boswachter bij Staatsbosbeheer.

De afgelopen periode is er een lichte toename te zien in het aantal aangereden dieren. “Het zijn vooral de schemer periodes die gevaarlijk zijn voor de dieren”, legt Blom uit. Het gaat om tientallen reeën per jaar, maar ook bevers, uilen en andere vogels zijn vaak het slachtoffer. De dieren hebben vaste paden waar ze oversteken. In april 2019 zijn er wildspiegels geplaatst, deze moeten ervoor zorgen dat de dieren minder vaak de weg op lopen door de weerkaatsing van het licht van de koplampen. Ondanks de komst van deze wildspiegels blijven er vaste plekken waar dieren worden aangereden.

Maar wat is de oplossing? Blom wil dat vooral met elkaar doen: “Actievere bebording, belijning en drempels. Maar vooral mensen die met schemering in de Biesbosch rondrijden, pas je snelheid aan.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl