Hoogwater update vrijdag 5 februari

Foto: Ria van Tilborg
5 februari 2021, 18:06
Verlopen

ALTENA - Het waterpeil in de rivieren in en rond Altena stijgt. Waterschap Rivierenland volgt de waterstand nauwlettend en laat weten dat er geen gevaar dreigt.

De Rijn bij Lobith kruipt richting 14,20 meter +NAP. De piek wordt zondag 7 februari verwacht, rond 14,50 meter +NAP. Naar verwachting houdt de hoge waterstand ook na het weekend aan. In het rivierengebied beschermen de dijken nu grote eilanden tussen enorme watervlaktes. Rondom de Betuwe, Land van Maas en Waal, Bommelerwaard en Altena stromen machtige rivieren. In veel uiterwaarden hebben veehouders en wildbeheerders hun grazers weggehaald of verplaatst naar hoge grond. Ook in de Noordwaard bij de Biesbosch, onderdeel van Ruimte voor de Rivier, zijn waterbuffels op een hoge plaats verzameld.

Het waterschap roept op om drukte te vermijden op dijken en kades. Door sneeuwval is er dit weekend ook op de dijken kans op gladheid. Houd afstand, vanwege corona en zodat de medewerkers van het waterschap hun werk kunnen doen. Ontzie de natuur in ondergelopen uiterwaarden, zodat dieren een goed heenkomen kunnen zoeken.

De nieuwsredactie ontving enkele hoogwater foto’s.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl