De Schoenriemsebrug wordt vanaf 1 maart vervangen

Foto: Sander van Strien
16 februari 2021, 19:36
Verlopen

ALMKERK - De Schoenriemsebrug tussen Almkerk en Woudrichem wordt vervangen. De gemeente Altena laat weten dat de werkzaamheden plaatsvinden van maandag 1 maart tot en met vrijdag 23 april.

Volgens Altena is de huidige brug zodanig versleten, dat die compleet moet worden vervangen. De nieuwe brug wordt van beton gemaakt en dat kan grotendeels in de fabriek gebeuren. Hierdoor kan de brug in de Almkerkseweg in ongeveer acht weken worden aangelegd. De kosten komen uit op ruim 135.000 euro.

De Woudrichemseweg, die overgaat in de Almkerkseweg, wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten voor het verkeer. In plaats daarvan wordt een zogenoemde bypass aangelegd. Die bestaat uit een tijdelijke noodbrug en -weg. Tijdens de aanleg van de bypass is enige verkeershinder op de Woudrichemse- en Almkerkseweg helaas niet helemaal te voorkomen, laat de gemeente weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl