Vaccinatielocatie in Altena: “Gesprekken zijn gaande”

Foto: Sander van Strien
17 februari 2021, 21:00
Verlopen

ALMKERK - “De situatie in Altena is nog steeds zorgelijk”, dat waren de eerste woorden van burgemeester Lichtenberg. Kijkend naar het wekelijks gemiddelde is er wel een dalende lijn te zien wat betreft de coronabesmettingen in de gemeente.

Sinds de start van de vaccinatie zijn er inmiddels vele vaccinaties gezet. Ook voor thuiswonende 70-plussers is er een mogelijkheid een vaccin te halen. Veelal moet daar ver voor gereisd worden naar een locatie buiten Altena. Burgemeester Lichtenberg vindt ook dat Altena nog ver van de vaccinatielocaties af ligt: “Altena is een hele mooie grote gemeente, maar we liggen nog redelijk ver van vaccinatielocaties af zoals die er nu zijn.” De gemeente is in gesprek met de GGD. “We proberen als gemeente in gesprek met de GGD toch te kijken wat er op termijn op een andere manier mogelijk is, die gesprekken zijn gaande maar meer kan ik daar nu niet over zeggen.”

Deze week was er veel commotie over de avondklok in Nederland. Burgemeester Lichtenberg: “Wat ik daar aan signalen van krijg is dat de avondklok goed wordt nageleefd. Zelf ben ik twee keer na de avondklok buiten geweest, beroepsmatig, dan zie ik ook dat het heel rustig is in Altena.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl