Dalende waterstanden na hoogwater

Foto: Sander van Strien
18 februari 2021, 20:00
Verlopen

REGIO - Nu de waterstanden op de rivieren snel dalen, stromen de uiterwaarden leeg.

Na de periode van sneeuw en ijs wordt de uiterwaarden weer zichtbaar. De komende weken zullen de uiterwaarden droogvallen en de dijken opdrogen. Waterschap Rivierenland geeft aan daarna te starten met het opruimen van tonnen aan drijfvuil dat is achtergebleven. Aansluitend volgen er inspecties en worden eventuele schades hersteld.

In 2020 duurde het zeven weken voordat alle uiterwaarden droogvielen. Pas eind maart waren de dijken droog genoeg om de vele tonnen aan drijfvuil op te ruimen. Vorig jaar werd op verschillende plekken erosie aan zomerkades en oevers gerepareerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl