Gemeente start met beplanten van groenvakken

Foto: Gemeente Altena
28 februari 2021, 11:55
Verlopen

ALTENA - Vanaf deze maand start de gemeente met het beplanten van de groenvakken.

Ieder jaar vervangt men verouderd groen in de gemeentelijke plantvakken. Bij de keuze welke beplanting aan te pakken kijkt men waar dat het hardst nodig is. Ook wordt meegewogen of er binnenkort andere werkzaamheden zijn in de straat of dat een buurtinitiatief aanleiding is om in een straat het groen aan te passen.

Vanaf maart worden de groenvakken weer ingeplant. Op sommige plekken vervangt men de planten (al dan niet tijdelijk) door gras. Vaker vervangt men juist gras of overbodige verhardingen door planten. Dit om de biodiversiteit te bevorderen. Ook zorgt het voor een klimaatrobuuste en aantrekkelijke buurt. Wilt u meer informatie over groenrenovaties en/of omvormingen in uw omgeving of in het algemeen? Dan kunt u contact opnemen met de gebiedsbeheerders via gebiedsbeheerders@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl