Royston Drenthe vrijgesproken in witwaszaak

Foto: Archief
3 maart 2021, 20:08
Verlopen

WERKENDAM/BREDA - De rechtbank in Breda heeft Royston Drenthe vrijgesproken in een witwaszaak. De 33-jarige voetballer, die afgelopen anderhalf jaar uitkwam voor Kozakken Boys, zou volgens justitie twee jaar geleden 176.500 euro hebben witgewassen.

De rechter ziet daar onvoldoende bewijs voor. Het geld werd in pakketjes aangetroffen in een auto en verstopt in een verborgen ruimte. Daarom dacht justitie dat het om witwassen ging. Maar Drenthe stelde dat het om zijn eigen geld ging, verdiend met voetballen, dat hij wilde uitlenen aan iemand anders.

Aan wie wilde hij niet vertellen en volgens zijn advocaat is dat de reden dat Drenthe verdacht werd. De witwaszaak had grote impact op het leven van de oud-Werkendammer. Zo werd hij eind vorig jaar failliet verklaard, wat volgens zijn advocaat een direct gevolg was van dat hij niet meer bij zijn eigen geld kon.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl