Herdruk ‘Historische Atlas van de Biesbosch’ verschijnt in april

Foto: Sander van Strien
6 maart 2021, 05:50
Verlopen

BIESBOSCH - Op 1 april verschijnt de lang verwachte herdruk van de 'Historische Atlas van de Biesbosch'. In 79 fenomenale historische kaarten beschrijft Biesbosch-auteur Wim van Wijk zes eeuwen Biesboschgeschiedenis.

Zes eeuwen Biesbosch in 79 historische kaarten, sommige nog niet eerder gepubliceerd of in de vergetelheid geraakt. Elke kaart vertelt zijn eigen verhaal; wie is de maker, waarom is de kaart gemaakt, welke anekdote is er over te vertellen? Wim van Wijk, die al veel Biesboschboeken op zijn naam heeft staan, neemt u in zijn ‘Historische Atlas van de Biesbosch’ mee naar het verhaal achter de kaart.

Nieuw in deze uitgave is een afdruk van de ‘reuzenkaart’ van Schilder. Deze kaart is tijdens het onderzoek voor de Historische Atlas herontdekt. De originele kaart uit de 16e eeuw is maar liefst acht vierkante meter groot en bevat zeer veel details. In 2012 verscheen de eerste druk van dit kolossale werk dat al snel uitverkocht raakte. Rond 1 april 2021, in het jaar dat de Biesbosch 600 jaar bestaat, verschijnt de langverwachte tweede druk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl