Uitreiking Toontje Sprengerpluim te zien op Altena TV

Foto: archief
7 maart 2021, 20:18
Verlopen

ALTENA - De uitreiking van de Toontje Sprengerpluim is dit jaar, door de coronamaatregelen, anders dan normaal. De uitreiking is op maandag 8 maart vanaf 10.00 uur te zien op Altena TV.

Tijdens het programma maakt Hannie Visser-Kieboom een wandeling langs herkenbare plekken die te maken hebben met Toontje Sprenger. De Toontje Sprengerpluim werd eerder uitgereikt aan Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma, Marienke de Boer-van Lankeren, Jenneke Komejan, Corine Verweij, Carola Schouten, Riet de Graaf en Jade Buchholtz. De Toontje Sprengerpluim, wordt sinds 2009 jaarlijks uitgereikt op Internationale Vrouwendag.

De pluim verwijst naar Toontje Sprenger, zij was in 1939 het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena in de gemeente Sleeuwijk en De Werken c.a. Samen met een zus en broer runde ze café Sprenger bij het voetveer van Sleeuwijk naar Gorinchem. Met het uitreiken van de pluim wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor meer vrouwen in de politiek en in besturen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl