Geen noodfonds voor ondernemers in Altena

Foto: Sander van Strien
8 maart 2021, 15:52
Verlopen

ALTENA - In de beantwoording van eerdere schriftelijke vragen van CDA Altena heeft het college van Altena laten weten dat er geen noodfonds komt voor ondernemers in de gemeente Altena.

“We zijn teleurgesteld dat dit middel niet kan worden ingezet”, aldus raadslid Arie-Pieter Verdoorn van CDA Altena. Als antwoord op eerdere vragen van CDA Altena is er volgens het college met het actieplan corona voldoende ondersteuning voor ondernemers en verenigingen. Ze worden actief ingelicht over de verschillende ondersteuningsregelingen. Ondernemers kunnen bij de gemeente terecht voor uitstel van gemeentelijke belastingen en kunnen zelfstandig ondernemers via de gemeente een beroep doen op de TOZO-regeling, bedrijfskapitaal en binnenkort ook de TONK-regeling.

Voor sportverenigingen zijn er twee compensatie maatregelingen aangekondigd, te weten de TVS en de TASO. Om zwembaden en ijsbanen in stand te houden komt een er nog aanvullende landelijke uitkering. Volgens Arie-Pieter Verdoorn zien we de coronabesmettingen in Altena teruglopen. “Hopelijk kunnen onze ondernemers snel profiteren van enkele versoepelingen. Laten we met elkaar in gesprek blijven en bekijken waar er lokaal maatwerk toegepast kan worden om de financiële druk bij ondernemers en verenigingen te verlichten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl