Verkeerd gechipte containers in de gemeente Altena

Foto: Archief
11 maart 2021, 18:58
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft eind 2020 de chips van de huishoudelijke afvalcontainers laten vervangen.

Na controle blijkt nu volgens de gemeente dat dit op mogelijk 300 adressen niet goed is gegaan. De Afvalstoffendienst Den Bosch heeft dit eind februari bij een controle geconstateerd. Vervolgens is door de gemeente nader onderzoek gedaan en heeft overleg plaatsgevonden met het bedrijf dat de wissel heeft uitgevoerd. Hieruit is naar voren gekomen dat een aantal restafvalcontainers gechipt is als groencontainers en andersom. Wanneer in een dergelijk geval een GFT inzamelronde plaatsvond en de groene container gechipt is als restafvalcontainer dan ontvangt dit adres ten onrechte een aanslag voor aanbieden van een restafvalcontainer. Het omgekeerde kan ook voorkomen.

De bewoners waar dit chippen niet goed is gegaan, ontvangen van de gemeente deze week nog een brief. Het eventueel teveel in rekening gebrachte bedrag zal worden teruggestort. Het eventueel te weinig in rekening gebrachte bedrag zal niet alsnog worden geïnd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl