Eerste kievitsei in Altena gevonden in Genderen

Foto: Website Altenatuur
16 maart 2021, 18:45
Verlopen

GENDEREN - Het was Jeffrey Bouman, één van de nieuwe vrijwilligers, die maandagmiddag het allereerste kievitsei in Altena vond op een perceel van boer Dirk van Wijk in Genderen.

Samen met de ervaren weidevogelaar Rinus Punt waren de twee al een week lang op zoek geweest, toen het oog van Jeffrey plotseling op het eerste kievitsei van het nestje viel. Nooit telde de Weidevogelgroep Altena zoveel nieuwe vrijwilligers met maar liefst 26 nieuwe weidevogelaars is de groep fors uitgebreid. Naast een achtste is nu ook een negende loopgroep in de buurt van Woudrichem in het leven geroepen.

Meer dan honderd vrijwilligers trekken de komende maanden de akkers en weilanden in om de nesten van weidevogels op te sporen om ze in samenwerking met boeren en loonwerkers te beschermen tegen de noodzakelijke landbouwwerkzaamheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl