Merwedebrug precies 60 jaar geleden geopend

Foto: Sander van Strien
16 maart 2021, 18:56
Verlopen

ALTENA - Deze week is het precies 60 jaar geleden dat de toenmalige koningin Juliana de Merwedebrug in de A27 officieel opende. De brug is een icoon geworden met zijn dubbele boog.

Sinds de opening is het verkeer flink toegenomen. Dagelijks rijden er gemiddeld zo’n 95.000 voertuigen overheen. Het afgelopen jaar is dat aantal door corona flink gedaald, maar de A27 tussen knooppunten Hooipolder en Houten is en blijft een drukke route.

Van 2023 start Rijkswaterstaat dan ook met de verbreding van de snelweg en zal de brug vervangen worden door een nieuwe boogbrug. In 2028 wordt de huidige brug dan uit gebruik genomen. In 2031 moeten er twee nieuwe boogbruggen liggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl